A Hippo út transzkripciós koaktivátor, az YAP egy petefészekrák onkogén

Petefészekrák sejtvonalak, A petefészekrákról a szakorvos szemével Petefészekrák sejtvonalak

Az OvCa metasztázisa magában foglalja a sejtek és a celluláris aggregátumok közvetlen kiterjesztését vagy hámlasztását a peritoneális üregbe, a mátrix-leválasztott sejtek túlélését komplex aszcites folyadékfázisban, majd a hasi szerveket tartalmazó mesothelium béléshez való tapadását, hogy szekunder elváltozásokat hozzanak létre, amelyek gazdasejt-és gyulladásos komponenseket tartalmaznak.

Kísérleti modellek kifejlesztése a metasztázis egyedülálló mechanizmusának feltérképezéséhez figyelemre méltó tudományos kihívást jelent, és számos más, szilárd tumorok például tüdő, vastagbél és mell tanulmányozására alkalmazott megközelítés nem alkalmazható az OvCa-kutatásra, mivel az adott metasztázismintát és az egyedülálló tumorot vizsgálják. Ez petefészekrák sejtvonalak felülvizsgálat az OvCa tanulmányozására irányuló kísérleti modellek fejlesztésében és finomításában a közelmúltban elért eredményeket tárgyalja.

 • A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén | Cikkek
 • Появившийся на свет новый интеллект был потенциально неизмеримым, но совершенно инфантильным; нам неизвестно, насколько его создатели рассчитывали на подобный результат, но кажется весьма вероятным, что они его предвидели.
 • Szemölcsök a férfiaknál a végbélnyílás miatt
 • Kezelendő nemi szemölcsök
 • Хотя Галактика и была опустошена Безумным Разумом,-- говорил Коллитрэкс,-- ресурсы Империи оставались еще огромными и дух его не был сломлен.

Új sejtes, háromdimenziós organotípusos és ex vivo modelleket veszünk figyelembe, és az aktuális in vivo modelleket összegezzük. A felülvizsgálat kritikusan értékeli az OvCa jelenleg rendelkezésre álló genetikai egérmodelljeit, a xenopatikusok megjelenését és a tyúkmodell alkalmazhatóságát az OvCa prevenciójának, tumorigenesisének, metasztázisának és kemorezisztenciájának tanulmányozására.

természetes parazita elleni védekezés a condyloma arany bajuszával végzett kezelés

Mivel ezek az új megközelítések pontosabban összefoglalják a TME komplexet, előre jelezzük, hogy új lehetőségek nyílnak meg a betegség előrehaladásának, metasztázisának és terápiás válaszának jobb megértéséhez. Bevezetés A petefészekrák OvCa továbbra is rosszul értelmezett betegség, rendkívül gyenge prognózissal.

Még mindig ismeretlen eredetű sejtje, és a kutatók csak a molekuláris mechanizmusainak megismerésére kezdtek. Az OvCa biológiájának megértésének lassú előrehaladása és az, hogy a tudás jelentős klinikai előnyökké alakult, az a klinikailag reprezentatív modellrendszerek hiánya, amelyek utánozzák az emberi betegség előrehaladását. Számos kiváló értékelés megvitatja az OvCa biológia jelenlegi ismereteit.

A modellrendszerek jelenlegi állapotának áttekintésével a remény az, hogy ösztönözzük a megbeszéléseket arról, hogyan lehetne javítani ezeket a modelleket, valamint hogy szükséges referenciát biztosítsunk. Az OvCa biológiája különleges kihívást jelent a modellrendszerek fejlesztésére. A "petefészekrák" néven nevezett betegség nem egyetlen petefészekrák sejtvonalak, hanem számos szövettani altípusból szérikus, endometrioid, tiszta sejt és nyálkahártya áll, amelyek molekuláris aberrációi.

A lehetséges helyek közé tartozik a hasi hasüreg és a petefészek fimbriae, valamint a petefészek felszíni epitheliuma OSE. Az epithelialis OvCa petefészekrák sejtvonalak kezdeti korai eseménye a peritoneális üregbe történő proteináz által közvetített elterjedés.

Az OvCa háromdimenziós kulturális modelljei a tumor mikrokörnyezetének feltérképezésére A petefészek tumorok nem epiteliális sejtek szilárd mátrixa, hanem epiteliális, stromális, immun- és endoteliális sejtek keveréke. Mivel az OvCa-t gyakran széles körben terjesztik sok mikroszkópos implantátummal, amelyeket nem lehet sebészeti úton eltávolítani, ami az első 2—3 éven belül betegség megismétlődéséhez vezet, kritikus szükség van a metasztatikus implantátumok korai eseményeinek részletesebb megértésére.

Ezek a kísérleti kérdések új modellrendszereket igényelnek, amelyek célja az OvCa TME-ben előforduló események összefoglalása. Míg az OvCa biológia ismeretei nagyrészt a műanyagon két dimenzióban termelt rákos sejtekből származó kísérletekből származnak, az OvCa iniciáció, progresszió és metasztázisok vizsgálata háromdimenziós 3D rendszerben számos előnnyel jár.

Ezért az extracelluláris mátrixokat ECM és a stromasejteket tartalmazó 3D modellek lehetőséget nyújtanak az OvCa és a stromasejtek közötti átbeszélés megértésére; a stromelemek sejt-adhézióhoz, invázióhoz és tápanyag-hozzáféréshez való hozzájárulásának részletes elemzéséhez; és értékelje petefészekrák sejtvonalak TME hatását a tumorsejtek túlélésére, proliferációjára és differenciálódására.

OvCa sejtek és 3D mátrixok A 16, 17 3D kultúrák létrehozásának kezdeti stratégiái az OvCa sejtvonalak petefészekrák sejtvonalak az elsődleges sejtek ECM különböző formáival szemölcs lábbetegség összekeverésével kezdődtek. A szubmesothelialis mátrix érintkezést követő korai eseményeket a kollagén gélek tetején lévő sejtek tenyésztésével modellezzük, lehetővé téve a metasztatikus rögzítést kísérő génexpressziós változások értékelését 1Aa — c ábra.

Valójában a metasztatikus aggregátum sikeres növekedése egy mechanikusan korlátozott mátrix mikrokörnyezetben való proliferációt igényel, amelyet a mátrix-lebontó proteinázok, például az 1-es típusú mátrix metalloproteináz expressziója elősegít, amely elősegíti a szaporodást egy intersticiális kollagén-mileu-ban.

A A sejtkontaktus 3D-kultúrájú modelljei a szubmesothelialis kollagénnel. A rágcsáló szubmesothelialis kollagén mátrix szkennelő elektronmikroszkópos képe SEM. A fluoreszcens mikroszkópiával borított konfokális reflexiós mikroszkópia a 3D-s mátrixon belüli sejteket ábrázolja.

Az a, b ábrán bemutatott mikroszkópok jóvoltából Yueying Liu, a Notre Dame-i Egyetem jóvoltából állnak, és c dr. Az e pontban bemutatott mikroszkópos dr. Natalie Moss, az Északnyugati Egyetem jóvoltából. Foszfáttal pufferolt sóoldat hozzáadása után a petefészekrák sejtvonalak a nedvesség fenntartása érdekében a fedelet óvatosan megfordítjuk.

Az aggregációt követően az egyes MCA-kat további vizsgálatokban szubkultúrázhatjuk. Egy egyedi MCA-t szubkultáltunk egy I típusú kollagénnel bevont fedőlapra, és 12 óra elteltével fényképeztük. A diszperziót DAPI festéssel és a nukleáris távolság mérésével lehet meghatározni.

a parazita felírása a zapper paraziták gyakorisága

C A petefészekrák in vitro modelljei összefoglalják a peritoneális metasztázisokat. Az elsődleges humán omentalis fibroblasztokat ECM-be ágyazzák, és egy elsődleges humán omentalis mesothelialis sejtek rétegét helyeztük fel a tetejére.

A petefészekrák-sejteket hozzáadjuk a tenyészethez, és vizsgáljuk a rákos sejtek adhézióját, invázióját és proliferációját. Fluoreszcensen jelölt OvCa sejtek alkalmazásával a gén és a fehérje expresszió változásait egyedileg lehet értékelni a rákban és a stromasejtekben.

D Az ip adhézió korai eseményeinek ex vivo peritoneális explantációs modellje.

A petefészekrák sejtvonalak bemetszésből nyert, rágcsáló egér peritoneális szövetet a mesothelialis oldalra erősítjük a szilasztikus gyantához, és foszfát-pufferolt sóoldatba PBS merítjük. A szövetek integritását 48 órán keresztül tartják fenn. Fluoreszcensen jelölt tumorsejtek hozzáadása az explantátumhoz lehetővé teszi a sejt lizátum relatív fluoreszcenciáját, c fagyasztott szakaszok fluoreszcencia mikroszkópiáját, d konfokális mikroszkópiát vagy e pásztázó elektronmikroszkópiát.

A e, kerek tumorsejtek alatt látható a macskaköves mesothelium. Ne feledje, hogy a c — e képekben az OvCa sejtek az explantumhoz való hozzáadása után 2 órás időpontot mutatunk be. Teljes méretű kép Szferoidok vagy többsejtű aggregátumok Azok az ovCa szferoidok, amelyek mérete 30 és μm között van, a páciens ascites ból izolálható, vagy azáltal, hogy OvCa sejteket növesztenek nem tapadó lemezeken, 24 spinning-lombikban, 25 vagy a függő-csepp tenyésztési módszerrel 1B.

A kollagén felülethez való tapadás után a sejtek egyedi mRNS-profilokat kapnak, amelyek jobban hasonlítanak az in vivo tumor-gén expressziós profiljaira. Nevezetesen, ben az első 3D peritoneális tenyészetet használtuk arra, hogy megvizsgáljuk a primer humán OvCa sejtek tapadását a szarvasmarha szaruhártya endoteliális sejtjeiből származó primer humán mesothelialis sejtekhez. Ábramelyeket mesothelialis sejtek együttesével tenyésztettünk.

Mezozoikus paraziták gyógyszer a férgek felfüggesztésére

A 3D-s organotípusos modell tumorból származó primer humán OvCa sejteket vagy rákos sejtvonalakat használ, amelyek omentum eredetű primer humán mesothelialis sejtekkel, primer humán fibroblasztokkal és betegből származó ECM-sel vannak tenyésztve 1C. Ez a modell összefoglalja az OvCa metasztázisának kulcsfontosságú eseményeit, beleértve az adhéziót, a proliferációt és az inváziót, ezáltal a megfelelő szövet morfológiai és funkcionális jellemzőit in vivo helyreállítva.

Fenretinid visszatérő vagy áttétes petefészek- vagy primer peritoneális rákos betegek kezelésében

A fluoreszcensen jelölt sejtek és a fluoreszcencia által aktivált sejtválogatás alkalmazásával a gén- vagy fehérjeszintek és a poszt-transzlációs módosítások együttesen vizsgálhatók a rákos sejtekben, a mesothel sejtekben vagy a fibroblasztokban a ko-tenyészet után. A peritoneális metasztázis 3D organotípusos tenyészete különösen alkalmas predikciós preklinikai modellként történő alkalmazásra petefészekrák sejtvonalak gyógyszer teszteléséhez, mivel az ex petefészekrák sejtvonalak és in vivo vizsgálatokban a gyógyszer érzékenysége a 3D modellben összefoglalható.

Peritoneális és szervraktánsok Az ex vivo humán vagy egér peritoneális vagy túlsúlyos explantátumokat alkalmazó 3D-s rendszereket használják az OvCa tumorsejtek interakcióinak értékelésére az intenzív peritoneális szövetekkel nem publikált MSS. Fluoreszcensen jelölt OvCa sejtek alkalmazása lehetővé teszi az adherens sejtek optikai megfigyelését, valamint a konfokális mikroszkóppal történő megjelenítést.

A szkenner elektronmikroszkópos módszer a korai heterogén sejt-sejt-adhéziós kölcsönhatások morfológiájának megjelenítésére is használható.

Továbbá, a explantumok szövettanilag szétválaszthatók és felhasználhatók a tumorsejtek behatolásának mélységének petefészekrák sejtvonalak különböző körülmények között. Ez a modell lehetővé teszi az adhézió mértékének és kinetikájának figyelemmel kísérését, a peritoneális horgonyzás korai eseményeinek megfigyelését és a potenciális ragasztóellenes gyógyszerek tesztelését.

Hasonlóképpen, a szöveti explantátumok felhasználhatók a petefészek és a petefészek potenciális progenitorjának preneoplasztikus változásainak értékelésére is. Például 3D-alginát-állványokat alkalmaztunk a petefészek felszíni sejtjeinek, a normál egér ovidukciók és a pávián fimbria ex vivo növekedésének támogatására.

Mindazonáltal a fejlett 3D és ex vivo OvCa modellek kifejlesztése és alkalmazása áthidalhatja az in vitro vizsgálatok, az OvCa egérmodellek és az in vivo humán petefészekrák sejtvonalak közötti szakadékot. Egy adott kísérlethez egy modellrendszer kiválasztása tükrözi a kezelendő kísérleti kérdést és a vizsgált OvCa metasztázis stádiumát.

A Hippo út transzkripciós koaktivátor, az YAP egy petefészekrák onkogén

Sejtvonalak és xenograftok Bár rendelkezésre állnak az OvCa sejtvonalak és a primer szövetek, amelyek feltérképezik a molekuláris sokféleséget, a celluláris heterogenitást és a betegdaganatokban tapasztalt szövettani vizsgálatokat, ezeknek az értékes reagenseknek nincs egységes gyűjtése vagy strukturált áttekintése. Itt összefoglaljuk a leggyakrabban használt OvCa sejtvonalakat, beleértve az xenograftokként használt sejtvonalakat is kiegészítő táblázat S1.

A sejttenyészet pozitív tulajdonságai közé tartozik a terjedés egyszerűsége, viszonylag alacsony költség, a tenyésztési körülmények kontrollálásának képessége, kevésbé heterogén sejtpopulációk petefészekrák sejtvonalak az oldalsó populáció sejtek jelenléte, amelyek az OvCa őssejtek megújuló forrását petefészekrák sejtvonalak.

A sejttenyészetet azonban korlátozza a TME hiánya, a hosszantartó tenyésztési körülményekből származó műtétek nem-fiziológiás tenyésztőközegben műanyag, nagy átjárási szám és a páciensnek megfelelő normál sejtszerkezetek hiánya. Ezt kiegyensúlyozza ezeknek a modelleknek az ideje és költsége, és csak a kis tumorrészek fenntartása, amelyek nem képviselik a teljes daganatot.

Serous OvCa epithelialis sejtvonalak és intraperitoneális eredetű xenograftok A legtöbb magas minőségű, Serous OvCa sejtvonalat kiegészítő táblázat S1 a betegek asciteséből származtatták, kezdve a kemoterápiától kezdve a korábban nem kezelt és az erősen kezelt, különböző stádiumú malignitásokkal. Az OVCARet a platinaalapú kemoterápiára petefészekrák sejtvonalak reagáló betegből és a ciklofoszfamiddal, az adriamicinnel és az 5-fluorouracillal végzett kezelés előtt a Serov OvCa szilárd komponenseiről Caov-3 51 -ben fejlesztették ki.

Stádiumú humán petefészek adenokarcinóma petefészek tumorából származott, aki nem kapott kemoterápiát. A kemoresisztáns, as sejtvonalat a petefészek szerisztikus cystadenokarcinóma alapján állapítottuk meg.

A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén Cikkek Petefészekrák sejtvonalak. Iratkozzon fel hírlevelünkre! Tartalom A ciszplatin és az IAP antagonista rezisztens petefészek karcinóma necroptosisának kiváltása Tumor-szuppresszor fehérjék Absztrakt A WRAP53 β állványfehérje módosításait korábban karcinogenezissel kapcsolták, és különösen az epiteliális petefészekrák fokozott kockázatával társultak. Itt vizsgáltuk a WRAP53 β patogén hatását és prognosztikai jelentőségét az epiteliális petefészek rákkal összefüggésben, és megvizsgáltuk a mögöttes mechanizmusokat. Azt tapasztaltuk, hogy a WRAP53 β csökkent expressziója a petefészek tumorokban korrelálódik a gyengített DNS károsodási reakcióval és a beteg túlélésével.

Ezért tekinthetők az OvCa sejtvonalak petefészekrák sejtvonalak körben jellemzett csoportjának, a hatóanyag-érzékenység, a mikroRNS, az mRNS és a proteomikus profilozási adatok alapján. A legfontosabb, hogy genetikai azonosságukat a DNS-ujjlenyomat segítségével lehet ellenőrizni 60amely lehetővé teszi a személyazonosságuk megbízható megerősítését. Számos sejtvonal alkalmas az egér xenograftok kifejlesztésére S1 kiegészítő táblázat; 2A.

Az OVCAR-3 sikeresen átültetésre került egerekben, és olyan ip xenograft-ként alakult ki, amely megőrzi a humán tumor-ellenanyag számos jellemzőjét, hiszen a szövettan hasonló a Serous OvCa-hoz. A SKOV3 62 és PEO23 63 a ciszplatin és a klorambucil kezelés után a relapszusra gyűjtötték, és jól differenciált szérum adenokarcinóma sejtvonalakat képviselnek, amelyek xenograft daganatokat képeznek, hiszen a hisztológia is nagyon hasonlít egy humán rákos rákhoz.

Ezt az egérmodellt a peritoneum, a bélszövet és a membrán felületén számos — kis csomópont jellemzi, és az egér omentumának egy nagyobb daganatsá történő átalakulása, 39, 64, 65, az emberi előrehaladott stádiumú serous-papilláris OvCa 2A.

Ábra hasonlóan széles körben elterjedt xenograft növekedési mintázattal rendelkezik.

Az SWH útvonal nagy mértékben konzervált a D között. Az emlős SWH útvonal korlátozza a szövetek növekedését a transzkripciós ko-aktivátor, az Ig-társított fehérje YAP nukleáris hozzáférésének és expressziójának gátlásával. Az SWH útvonalfehérjék mutációját és megváltozott expresszióját számos emberi ráktípusban figyelték meg, de ezeknek az eseményeknek a tumorigenesishez való hozzájárulása nem volt világos.

Ezzel ellentétben a HeyA8 sejtek ip injekciója néhány nagy daganatot eredményez, amelyek a petefészkekben és az egér omentumban peritoneális terjesztés nélkül nőnek 2Bb.

Ábraami egy különálló humán OvCa növekedési mintát mutat. A legtöbb OvCa sejtvonal sikeresen transzfektálható vagy transzdukálható fluoreszcens vagy biolumineszcens vektorok expresszálására, hogy lehetővé tegye a tumor növekedésének hosszirányú optikai képalkotását 2Ab. Továbbá a humán OvCa sejtvonalak ip és szubkután sc felvételi aránya javítható a Matrigel injekció beadása előtt. A A disszeminált ip metasztázis optikai képalkotása.

 1. Спросил он, все еще испытывая затруднения в формулировании своей мысли.
 2. Олвин никак не мог поверить, что разум может существовать в такой вот нестабильной оболочке, однако впереди его ждал еще и не такой сюрприз.

A sárga nyíl a disszociált omentumot jelzi. B A petefészekrák sejtjeinek különbözõ in vivo növekedési mintái utánozzák az emberi metasztatikus terjesztést. A kék vonalak körvonalazzák a xenograft széles körben elterjedt növekedését kis peritoneális csomókként. A kék vonalak körvonalazzák a nagy tumorok növekedését.

A bemutatott fényképek dr. Marion Zillhardt, a Chicagói Egyetem szívessége.

Epithelialis petefészekrák-kísérleti modellek

C A beteg tumor és a xenopatiens graft szövettani összehasonlítása az egérben. Körülbelül 20 hét múlva az egereket leöltük és tumorokat gyűjtöttünk. A tumorokat Cre-rekombinázt expresszáló adenovírus injekcióval indítottuk a jobb petefészek bursa-ban. A bal petefészket nem injektálták, és belső kontrollként szolgált.

A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén Cikkek A petefészekrákról a szakorvos szemével Petefészekrák sejtvonalak Petefészekrák Absztrakt A petefészekrák sejtvonalak betegeket jellemzően karboplatinnal és paklitaxellel kezelik, de a recidiváló betegségben nagyfokú visszaesés tapasztalható. Ez a kihívás elősegítette a kezelés új megközelítésének kialakítását, beleértve petefészekrák sejtvonalak "apoptózis petefészekrák sejtvonalak inhibitorának" IAPaz SMAC mimetikumoknak is nevezett antagonistákat apoptózist indukáló petefészekrák sejtvonalak, amelyek hatását a kaszpáz inhibitorok befolyásolják. Meglepő módon az IAP antagonista plusz kaszpáz inhibitor IZ kezelés szelektíven indukálta a tumor nekrózis faktor- a TNFa -függő halált több apoptózis-rezisztens sejtvonal és a beteg xenograftjai között. Necroptosis indukciója gyakori volt a petefészekrákban, a halálhoz szükséges katalitikusan aktív receptor kölcsönhatásba lépő protein-kináz-3 RIPK3 expressziója, és valójában elegendő a Petefészekrák sejtvonalak, nekroptózis-rezisztens petefészekrák sejtek túléléséhez. Megfigyeltünk egy necroszóma-szerű komplex képződését egy második kritikus effektorral, a receptor-kölcsönhatásban álló szerin-treonin kinázvel RIPK1.

Iris Romero, a Chicagói Egyetem szívessége. Az ES-2 sejtek számos kemoterápiás szerrel szemben alacsony-közepes rezisztenciát mutatnak, beleértve a doxorubicint, a ciszplatint és az etopozidot. Mindkét vonal érzéketlen a ciszplatinra, a doxorubicinre, a ciklofoszfamidra és az etopozidra. Az első endometrioid sejtvonal MDAH volt, az endometrioid OvCa betegből származó aszcitikus folyadék sejtjeiből alakult ki, és meztelen egerekben tumorokat képez.

Az 59M-et a páciens aszcitikus folyadékmintájából állapítottuk meg, amely korábban a petefészek szinkron szekvenciájú IA karcinómát és az endometrium in situ karcinómát mutatta be. A TOVD egy 3.

Petefészekrák sejtvonalak. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A sejtvonal kiépítésének kezdeti folyamata során a beteg tumorból gyorsan növekvő szennyező sejtek, mint például a fibroblasztikus és a stromasejtek, ki tudják küzdeni a rákos sejteket a tenyészetben. A nem rákos sejtek szennyeződésének elkerülésére irányuló óvintézkedések közé tartozik a Percoll gradiens elválasztása és a CD45 antitestekkel való izolálás.

Azonban, amikor ezeket a primer epitéliákat in vitro szaporítjuk, a tenyésztési körülmények öregedést és differenciálódást váltanak ki.

A humán IOSE immortalizált petefészek felszíni epitélium 84 és petesejt fimbria szaporodását lehetővé tette az SV40 T antigén stabil transzfekciója. Az ip injekcióhoz petefészekrák sejtvonalak immortalizált petefészek sejtvonalak az vannak viszketések a nemi szemölcsökben magas minőségű OvCa-hoz hasonló bruttó, szövettani, immunofenotípusos petefészekrák sejtvonalak genomiális jellemzőket tartanak fenn.

A 3D alginát állvány használata szintén támogatja a normál egér petesejtek és a petefészek felszíni sejtjeinek növekedését, valamint a pávián fimbriáját.

A MOSE-t az egér bursa-ról kaparjuk le, és a tenyészetben műanyagba helyezzük, amíg fenotípusos változások gyökér papillómák következnek be, mint például a sejtkontaktus-gátlás elvesztése, ami sejt-dombokat és a sejtmorfológia változásait eredményezi. Amikor a MOSE-t ip-be injektáljuk C57BL6 egerekbe, petefészekrák sejtvonalak és metasztatikus daganatokba, körülbelül 90 napig, 92, míg az sc injekciózott sejtek szilárd daganatképződést okoznak az injekciós területen.

Ha nem transzformált sejteket injektálunk ip-re és sc-ra, nem figyelhető meg a tumor kialakulása. Egy patkány petefészek-ortotopikus xenograft variánsról számoltak be, amely a spontán immortalizált NuTu patkányfelszíni petefészek epitheliális sejtvonalat használja immunokompetens patkány gazdában.

Ebben a modellben a kismedencei kiterjedés és a peritoneális metasztázisok kialakulása az injektált sejtek számától függ. A szinénikus egér vagy patkány ortotopikus modellek nagyon hasznosak az intakt immunrendszer megőrzését igénylő vizsgálatokban, és felhasználhatók a xenograft modellekkel kapott eredmények megerősítésére. A sejtvonal hitelesítése A jó sejtkultúra-gyakorlatok és a sejtmorfológia, a viselkedés és a növekedési sebesség megfigyelése, megfigyelése és dokumentálása csökkenti a sejtek téves azonosításának gyakoriságát.

A változások jelezhetik a mikrobiális szennyezést, a nagy átjárási szám miatt kialakuló genotípusos sodródást, vagy egy másik sejtvonallal való keresztfertőzést. Tekintettel ezekre a napi kockázatokra és a rossz sejtvonalnak a kísérletekhez való felhasználásának óriási következményeire, a sejtvonalak hitelesítését jelenleg a tudományos folyóiratok petefészekrák sejtvonalak a támogató ügynökségek hangsúlyozzák.

Az emberi sejtvonalakat rendszeresen hitelesíteni kell és azonosítani kell a DNS rövid tandem ismétlődő profilozással. OvCa őssejtek Az OvCa őssejteket most már számos forrásból izolálták, beleértve a primer tumorokat, az ascitesz és a kialakult OvCa sejtvonalakat.

Petefészekrák sejtvonalak

Az ortopikus petefészek xenograftok jobban utánozhatják az elsődleges petefészek tumorból származó elterjedési folyamatot a fent tárgyalt ip xenograftokhoz képest, és ezért alkalmasak az áttétek tanulmányozására. Jelentős anatómiai különbségek vannak azonban a rágcsálók között, amelyeknél egy hosszú és tekercselt petefészek végén egy zárt bursa van, a petefészkeket körülvevő hosszanti hajtások, és az emberek, ahol a cső egyenes, rövid, és az epitheliumot érintik a hasüregüreg.

Számos megközelítést alkalmaztunk az ortotopikus egérmodellek esetében: rákos sejtvonalak oltása a petefészek bursa alatt, humán vagy egér tumor-fragmensek beültetése a petefészek mellé vagy a vese kapszula alatt, és a darált humán tumor ip petefészekrák sejtvonalak. Az OvCa sejtek intraburzális injekciója a petefészekben a tumor kialakulását okozza, de előfordulhat, hogy a peritoneális terjesztés nem fordul elő. A teljes humán OvCa szövetfragmensek beültetése az SCID egerek petefészek-bursa alá vagy mellé petefészek tumorokat generál, amelyek szövettanilag hasonlítanak a származásra utaló tumorra.

Azonban egy olyan vizsgálatban, amelyben az intakt humán petefészek tumorfragmensek kezdeti beültetését alkalmazták, az ortotopikus petefészek tumorokból indukált metasztatikus elterjedésről számoltak be, miután a humán xenograftokat a petefészek zsírrétegében sor került.

 • A petefészekrákról a szakorvos szemével - Petefészekrák sejtvonalak
 • Petefészekrák sejtvonalak -
 • A hippo út transzkripciós koaktivátor, a yap egy petefészekrák onkogén - onkogén Cikkek A ciszplatin és az IAP antagonista rezisztens petefészek karcinóma necroptosisának kiváltása A Hippo út transzkripciós koaktivátor, az YAP egy petefészekrák onkogén Petefészekrák sejtvonalak Tumor-szuppresszor fehérjék Absztrakt A WRAP53 β állványfehérje módosításait korábban karcinogenezissel kapcsolták, és különösen az petefészekrák sejtvonalak petefészekrák fokozott kockázatával társultak.
 • A petefészekrákról a szakorvos szemével Petefészekrák sejtvonalak
 • Szemölcsök kezelendő nőknél
 • Condylomata acuminata hpv 6 11
 • Fázisú vizsgálat a fenretinid hatékonyságának vizsgálatára olyan betegek kezelésében, akik: visszatérő vagy áttétes petefészek-hám vagy elsődleges peritoneális rák.
 • Epiteliális petefészekrák-kísérleti modellek - onkogén - Onkogén