Madarak Élősködői Elleni szerek

Paraziták madarakban

Madár emberi paraziták. 9 félelmetes élősködő, ami akár benned is ott lehet

Share on Facebook Share on Twitter Ha korán felismerik, a parazitafertőzések madarakban kezelhetők A paraziták a madarakban komoly egészségügyi problémákat okozhatnak, ahogyan más állatokat és embereket is érinthetnek. Több, paraziták madarakban egyszerű férgek vagy atkák, a paraziták számos formában jöhetnek létre.

Fontos, hogy a madár-tulajdonosok megismerkedjenek a legelterjedtebb parazitákkal, amelyek megfertőzik a kedvtelésből tartott madarakat és azok által okozott tüneteket. Annak tudatában, hogy melyik betegség jelei keresnek, segít meggyőződni róla, hogy kedvence azonnali állatorvosi figyelmet kap.

shqip parazitózis mint a papillómákat bekenni

A madárparaziták típusai Az alábbiakban felsoroljuk azokat a leggyakoribb parazitákat, amelyek megfertőzik a kedvtelésből tartott madarakat, és hogyan ismerik fel őket. Az Aspergillus gomba által okozott és gyakran "asper" -nek rövidített fertőzés nagyon gyakori a kedvtelésből tartott papagájokbanvalamint a vadállatok és más kacsák vadon.

A különféle populációk közt sokféle kölcsönhatás lehetséges, ilyen például ragadozó - prédaa parazita-gazda, a parazitoid -gazda, valamint a szimbionta partnerek közti kapcsolat. A fajok közti kapcsolatok ilyen csoportosítása nyilván csak egy közelítés, a természetben átmeneti formák és az egyes kategóriákba be nem sorolható életmódok is megfigyelhetők. Az élősködő az életciklusának jelentős részét a gazdaegyeden gazdaegyedben éli, abból táplálkozik, csökkenti annak túlélési és szaporodási esélyeit tehát virulensesetleg tünetekkel jellemezhető betegséget is okozhat tehát patogén is lehet. Az élősködők rendszerint nem ölik meg a gazdát. A gazdafaj típusa szerint megkülönböztetünk növényi és állati élősködőket.

A ragadozó sólymok és sólymok szintén érzékenyek az aszpergillózisra, különösen akkor, ha egészségtelen körülmények között tartják őket. Ez a gomba elsősorban a rothadó anyagokban található, például szemetet vagy komposztot, vagy piszkos ketrecben. Az aszpergillózisos madár olyan tüneteket mutat, amelyek hasonlítanak az emberi influenzára, beleértve a nehézlégzést, a rendellenes vagy szokatlan ürülékeket beleértve a hasmenéstaz orrkondenzáció, a szemcukor és a fogyás.

gyógyszer gyermekeknek hogyan nyilvánul meg a giardiasis az emberekben

Az aszpergillózis kezelése paraziták madarakban sikeres lehet, ha korán fogják. Az ilyen fertőzés krónikus esetére jellemző madár esetében a prognózis nem jó. Az Aspergillosis megakadályozása érdekében tartsa tisztán a madár ketrecét, mosson el minden gyümölcsöt és zöldséget, mielőtt etetni és mosson kezet a kezelés előtt és után.

szemölcsök a nyálkás kenőcsön metasztatikus hosszú rák

Giardia Ez a parazita megtámadja a kedvtelésből tartott madár gyomor-bélrendszerét, és az Aspergillosishoz hasonlóan továbbadható, ha a madár a szennyezett ételeket fogyasztja. A Giardia tünetei a madarakban, mint az emberek között súlyos hasmenés, fogyás és kiszáradás.

A kiöregedéseik furcsa módon hasonlítanak a pattogatott kukoricára. A Giardia-val fertőzött madarak tüskés és egyéb viszketés jeleit is megjeleníthetik, és hangosabbak lehetnek.

összefolyó és hálózatos axilláris papillomatosis családi rák szindrómák meghatározása

Giardia a leggyakoribb a papagáj család madaraként, beleértve a bükkösöket, kakaduokat, kakasokat, macawsokat és papagájokat. Ez egy zoonózisos betegségvagyis egy fertőzött madár át tudja adni a fertőzést egy embernek, ezért legyen óvatos a kedvence kezelésénél. A gyakori kézmosás az egyik legbiztosabb módja annak, hogy megelőzzük a Giardia átvitelét.

Sarcocystis Bár a paraziták kevésbé gyakoriak, a Sarcocystis a madár tulajdonosa legrosszabb rémálma. Ezek a paraziták halálos fertőzést okozhatnak, melynek néhány különböző fajtája van. Az egyik befolyásolja a madár neurológiai rendszerét; az egyik izomrendszert okoz, és egy harmadik a madár tüdejét és a tüdőrendszerét paraziták madarakban. A Sarcocystis tünetei közé tartoznak a letargia, a légszomj, a sárga ürülék, a farokcsapás és szélsőséges esetekben a madár hirtelen meghal.

Giardia esetében a Sarcocystis is zoonózis.

Madarak Élősködői Elleni szerek nagy választékban Ft-tól! - Petissimo

Szikár arcmaszk A pikkelyes arctollok pusztítást okozhatnak a madár bőrén és tollazatán. Ez a parazita állapot aránytalanul érinti a budgiket, de megfertőzheti a kanáriakat és a pintyeket is.

szemölcsök a kezén ragasztószalag hidroxi tirozol méregtelenítés

Mint a neve is sugallja, ez a fertőzés fehér, pikkelyes növekedést mutat a madár csőrére, szájára, orrába és szemébe. Van egy olyan változata is, amely a madár lábán hegessé válhat. A madarak elveszítik a tollakatlábuk és csikójuk deformálódhat, néha még a kezelés után is.

Madár emberi paraziták

A betegség korai elkapása létfontosságú annak érdekében, hogy csökkentse a madár állandó sérelmének kockázatát. Parazitaellenes gyógyszerekkel kezelt madár állatorvos kezeli, akár injekció formájában vagy orálisan. Parazita fertőzés megelőzése madarakban A legfontosabb, hogy a madár mentes legyen a parazitafertőzéstőlhogy megbizonyosodjon róla, hogy tápláló étrendje van, ezért ha megbetegszik, az immunrendszere meg tudja küzdeni a fertőzést.

Győződjön meg róla, hogy a nappali helyisége tisztán tartható, és semmilyen formából vagy más növényekből nem áll fenn. Gyakran meg kell mosni a kezét, ha a madarával való társulás fontos. Enjoy similar articles.

Szürke légykapótirannusz fészekalja a barnafejű gulyajáró egy becsempészett tojásával A fészekparazita életmódot követő fajok számára rendkívül fontos, hogy a gazdamadár ne vegye észre, hogy fészkébe idegen tojás került, illetve ha netán észre is veszi, ne tudja megkülönböztetni az idegen tojást a sajátjaitól. Ennek érdekében az egyes fészekparazita fajoknak többnyire viszonylag kevés gazdafaja van, és az általuk rakott tojások méretben és mintázatban is hasonlóak a gazdamadár jellemző tojásformájához. További paraziták madarakban a fészekparazita fajoknak, hogy többségük fiókája gyorsabban és nagyobb méretűre nő, mint a gazdamadár fiókái nem ritkán már a kikeléssel is megelőzi a fészek többi lakójátezzel arra késztetve a szülőállatokat, hogy neki adják a legtöbb táplálékot, hiszen a fészekaljból ő látszik a legéletképesebb egyednek. Emiatt a gazdamadár fiókái lassabban, nehezebben fejlődnek, és elég gyakori, hogy a gyorsabb növekedésű fészekparazita fióka ki is lökdösi őket a fészekből, hogy több helye legyen a fészekben, illetve ne legyenek vetélytársai. Ha már a fészekparazita fióka kikelt, akkor a szülőmadarak rendszerint nem ismerik fel, hogy teljesen más kinézetű fiókát táplálnak, mint saját utódaik, hanem szívósan hordják a táplálékot a parazita fiókának, amely közvetlenül a kirepülés előtt, egyes esetekben akár már többször akkora is lehet, mint nevelőszülei például ökörszem által nevelt kakukkfióka esetében.