Harmadik szemhéj porcának előesése - Kutya szembetegség

Herpeszvírus porc

Tartalom

  Ennek a T alakú porcnak a szára — főként hirtelen növő, fiatal, nagytestű kutyákban — deformálódhat, ezt nevezzük a harmadik szemhéj porcának előesésének.

  nemi szemölcsök a hüvely közelében

  Megjelenhet csak az egyik szemen, de gyakran látunk mindkét oldali előfordulást, illetve ritkábban előfordulhat a harmadik szemhéj mirigyének az előesésével együtt. A praxisunkban leginkább dogokban észleltük ezt a szemészeti betegséget, azonban a szakirodalomban az alábbi kutyafajták érintettek még: bernáthegyi, német juhászkutya, weimari vizsla, ír szetter.

  a kar segíti a férgeket

  Sporadikusan elvétve macskákban is előfordulhat, brit kék macskákban írták le a fenti kórképet egy es tanulmányban. Milyen tünetek tapasztalhatóak?

  parazita teszt otthon

  Ennél a kórképnél intenzív fájdalom vagy súlyos szemgyulladás jelei nem észlelhetőek az érintett szemben. A pislogóhártya mozgása azonban nem megfelelő, felülete nem egyenletes, így a szaruhártyán lévő könnyfilm-réteg eloszlása sem megfelelő.

  vagy féreg rotund

  Hosszútávon idült kötőhártya-gyulladás, a szaruhártya sérülékenysége, és herpeszvírus porc elhanyagolható módon folyamatos váladékozás, csipás szem és diszkomfort érzet alakul ki. Melyek a kezelés lehetőségei? A leginkább elterjedt és alkalmazott sebészeti technika a deformált porc szárának az eltávolítása, amely az esetek legnagyobb részében jó eredményt ad.

  otthoni méregtelenítés és vastagbél tisztító

  Ezen kívül két alternatíva van még, amely alkalmazható bizonyos esetekben. A műtétet követően nagyon fontos védőgallér viseltetése az állattal, illetve az előírt szemcsepp ek használata.

  gyógyszerek a férgek számára gyermekek számára

  Komplikáció esetenként adódhat; előfordul, hogy túl kevés az eltávolított porcrészlet és ezáltal a deformáció csak kis mértékben csökken, vagy ritkán a harmadik szemhéj mirigyének az előesése alakul ki.

  Mindegyik komplikáció herpeszvírus porc és reoperációval az összes nem várt szövődmény orvosolható. Fenyves Ildikó.