Feregtelenito tabletta mellekhatasai, Drontal Plus ízesített féreghajtó tabletta 6db

Féreghajtó de

Leírás és Paraméterek Bayer Drontal Plus ízesített féreghajtó tabletta — Széles hatásspektrumú marhahús ízesítésű féreghajtó tabletta kistestű kutyák 20kg alatt fertőzöttségének gyógykezelésére A 20 kg-nál kissebb testű kutyák féregtelenítése egyszerűen elvégezhető, a normál méretű 20kg alatti Drontal tablettával. Marhahús ízesítésű formában kapható. A férgek mellett egysejtű élősködők pl.

Féreghajtó de

Giardia is megtelepedhetnek kedvencében. Vizsgálatok kimutatták, hogy a férgességnél gyakrabban előforduló Giardia nemcsak a kutyákban telepedhet meg, de az emberekre nézve is veszélyes lehet zoonózis.

giardia paraziták nedir papillomavirus miss frottis

A tócsákból koszos csapadékvízet ivó fiatal állatok vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. A szennyezett víztol élelmiszereink is fertozöttek lehetnek, ezért a kutyák rendszeres Drontal-lal történő Giardia ellenes kezelése és az újrafertőződés megakadályozása érdekében fenntartott környezethigiénia is segít a giardiózis kialakulásának megakadályozásában.

jóindulatú rákmáj paraziták testtisztító tabletták

A kutyák esetében a Giardia ellen három egymást követő napon keresztül kell adni a Drontal Plus tablettát. Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése 1 tabletta tartalmaz : Febantel: mgPirantel-embonát: mgPrazikvantel: 50 mg Javallatok: Féreghajtó de hatásspektrumú féregtelenítő kutyák fertőzöttségének gyógykezelésére Giarda fajok valamint az alább felsorolt fonál- és galandférgek ellen.

Fonálféreg: Toxacara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichuris vulpis.

Féreghajtó kutyáknak

Galandférgek: Echinococcus granulosos, Echinococcus multilocularis, Dipydium caninum, Taenia spp. Ellenjavallatok: Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén. A Drontal® Plus 35 kg tabletta a vemhesség első két harmadában nem használható. Mellékhatások: Nagyon ritka esetekben átmeneti, enyhe emésztőszervi zavarok pl. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasítsában nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat: A tablettát közvetlenül lehet beadni az állatnak. Az ízesített tablettát az állatok általában szívesen fogyasztják.

Féreghajtók mellékhatásai

Koplaltatás vagy a táplálkozási szokások megváltoztatása nélkül adható. A tablettát célszerű étkezés előtt beadni. A készítményt egyszer kell alkalmazni.

Gazdisuli cicásoknak 3. lecke

Az újrafertőzés veszélye miatt érdemes szabályos időközönként, legalább negyedévente 3 havonta megismételni. Giarda spp.

Féreghajtó de. A férgek elleni kezelés módja

Az előírt adagolást ne lépje túl. Különleges figyelmeztetések: Levamizollal vagy egyéb féreghajtó de hatású szerrel vagy piperazinnal együtt nem adható! Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések: Az általános munkavédelmi előírásokat kell betartani.

kinoki foltok giardia duodenalis

Giarda fertőzés esetén a kezeléssel együtt az állat tartózkodási helyének alapos tisztítása, fertőtlenítése és az ürített bélsár megsemmisítése javasolt. Mivel a giarda fajok az embert is megfertőzhetik, ha hasnyálmirigyrák gének fertőzött kérjen tanácsot háziorvosától! Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Féreghajtó

Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel. Csak a dobozon feltüntetett lejárati időn Exp belül szabad felhasználni! Minden részlegesen felhasznált tablettát meg kell semmisíteni. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra!