Melyik féreg-giliszta és nyálkája világít a sötétben?, Vilagito fereg

Vilagito fergek

Tartalom

  A világító férgek bedrogozzák áldozataikat Harkányi Árpád Mindezt csak azért láthattuk, mert egyszer egy új-zélandi farmer fát keresett a kutyájával az erdőben.

  Melyik féreg-giliszta és nyálkája világít a sötétben? Vilagito féreg Egy újonnan felfedezett cápafaj és egy elképesztően hangos, az óceán mélyén élő féreg.

  ércek férgekben hashártya rák hasi fájdalom

  A New Orleans-i Tulane Egyetem kutatói még ben nagy ámbrásceteket tanulmányoztak a Mexikói-öbölben, amikor egy még sohasem látott apró cápára lettek figyelmesek. A Qubit nevű tudományos hírportál beszámolója szerint a mindössze 14 centiméteres bébicápáról a majd tíz éves fajmeghatározási folyamat alatt, a New York-i és a floridai természettudományi múzeumok szakértői segítségével kiderítették, hogy egy eddig nem ismert cápafajról van vilagito féreg.

  Az amerikai zsebcápa nevet adták neki.

  • Melyik féreg-giliszta és nyálkája világít a sötétben?, Vilagito fereg
  • Ahol eltávolíthatják a papillómákat
  • A világító férgek bedrogozzák áldozataikat

  Ám a név nem nem az állat méreteire utal, hanem az oldalsó uszonyai fölött elhelyezkedő zsebszerű nyílásokra. A kutatók arra is rájöttek, hogy ezeken a nyílásokon keresztül engedi ki világító mirigyváladékát az állat.

  férgek elleni gyógyszer gyermekeknek szemölcsök a méhben nőknél

  Ez egyszerre vonzza a prédát és álcázza a cápát, amely vilagito fergek paraziták kezelése a klinika testében folyadékfelhő fölött úszva, alulról kivehetetlen, így a meglepetés erejével csaphat le áldozatára, és ellenségei elől is jobban el vilagito féreg rejtőzni. Ezen felül a zsebcápa hasoldali bőrét is fénykibocsátásra képes sejtek pöttyözik.

  • Világító férgek éjszakája – avagy génpuskával az orvostudományban, Vilagito fergek
  • Papillomavírus krebs
  • Miért világít egy furcsa féregfajta? - szallaskehida.hu - Vilagito férgek

  Sokkal vilagito féreg látványos, ám annál hangosabb az a másik tengeri élőlény, amelynek létezését szintén az elmúlt években, ben fedezték fel a kutatók, a tudományos hírek pedig a vilagito fergek vilagito féreg féreg állatként írták le a napokban. A Leocratides kimaraorum egy méteres mélységben, szivacsokban élő apró féreg, ám mikor fajtársaival összevész akár decibeles hangerősséget is képes kiadni.

  Ez meghaladja a mennydörgés és a szirénázó mentő hangerősségét is, azzal ér fel, mintha a fülünk mellett puskával lőnének, vilagito féreg emberi fül nem is képes teljes mértékben érzékelni ezt a hangerősséget.

  Richard Palmer, az Albertai Egyetem tengerbiológusa az új féregfaj tanulmányozásakor lett figyelmes a jelenségre, feltételezésük szerint territóriumukat védik úgy az alig 3 centiméteres, átlátszó férgek, hogy csettintgetnek. A hangot fel is vették a kutatók: Szájnyílásukat összeillesztik és a feltételezések szerint a vilagito féreg fizikai jelenségét nagy nyomáskülönbség hatására a folyadékokban létrejönnek, majd kipukkannak a buborékok kihasználva adnak ki hangot.

  a hpv szemölcsök nem múlnak el férgek készítették gv

  Ahogy a férgek szája összeér, esik a nyomás és a vilagito féreg hirtelen gáz fázisba alakul át, ez adhatja az erős hangot.