Milyen gyógyászati célra használják a Reishi gombát.

Reishi gomba

Mire keres megoldást?

Reishi gomba 0 Comments ganoderma hatásareishireishi gomba A keleti orvoslás számos különböző növényt és gombát használ. Reishi gomba módon a reishi gomba vagy más néven ganoderma gomba különösen népszerű. Számos egészségügyi előnnyel rendelkezik beleértve az reishi gomba és a rák ellenes harcot. A cikk a reishi gomba vagy más néven a ganoderma gomba tudományos kisérletek szerinti előnyeiről és kockázatairól szól. Mi a Reishi gomba? A reishi gomba, más néven Ganoderma lucidum és lingzhi, egy gomba, amely Ázsia különböző meleg és nedves helyein növekszik.

Évek óta ezek a gombák az egyik legfontosabbak a keleti gyógyításban. A gombák számos molekulákat tartalmaznak beleértve a triterpéneket, poliszacharidokat és peptidoglikánokat, amelyek felelősek az egészségre gyakorolt hatásaikért.

Bár maguk a gombák frissen fogyaszthatók, gyakran használják a gomba por alakú formáit, vagy azok kivonatait. Ezeket a különböző formákat reishi gomba sejt- állat és emberi vizsgálatok során. Itt van 6 tudományos vizsgálat a reishi gomba előnyeiről. Az első három erősebb bizonyítékkal bír, míg a többi kevésbé meggyőző.

Erősítheti az immunrendszert Terhes papillomavírus reishi gomba egyik legfontosabb hatása az, hogy fokozhatja növelheti immunrendszerünket. Míg egyes részletek még mindig bizonytalanok, a kémiai vizsgálatok kimutatták, hogy a reishi hatással lehet a fehérvérsejtek génjeire, amelyek az immunrendszer kulcsfontosságú részei.

A ganoderma fontos alkotóelemei

Ráadásul ezek a vizsgálatok azt találták, hogy a reishi bizonyos formái megváltoztathatják a fehérvérsejtek gyulladásos folyamatait A rákos betegek kutatása azt mutatta, hogy a gombákban megtalálható molekulák egy része megnövelheti a fehérvérsejtek egyfajta természetes ölősejtek aktivitását, amik a testben harcolnak a fertőzések és a rák ellen.

Egy másik tanulmány szerint a reishi növelheti a fehérvérsejtek limfociták számát a vastagbélrák esetében. Bár a reishi reishi gomba legtöbb immunrendszeri előnyeit a betegeknél látták, egyes bizonyítékok azt mutatják, hogy az egészséges embereknek is segíthet. Egy vizsgálatban a gomba javította a limfocita funkciót, amely segít a fertőzések és a rák elleni küzdelemben a stresszes körülményeknek kitett sportolóknál. Az egészséges felnőtteknél végzett egyéb kutatás azonban nem mutatott javulást az immunrendszer működésében vagy a gyulladásban a reishi kivonat 4 hetes alkalmazása után.

Összességében egyértelmű, hogy a reishi hatással van a fehérvérsejtekre és az immunrendszer működésére. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy meghatározzuk az egészséges és betegekre gyakorolt hatások mértékét. Ez elsősorban azoknál fordulhat elő, akik betegek, mivel vegyesen eredményeket találtak azoknál, akik egészségesek.

Ganoderma gomba (Reishi, Pecsétviaszgomba, Ling zi, Patkónyelv gomba)

Rákellenes tulajdonságok Sok ember fogyasztja ezt a gomba potenciális rákellenes tulajdonságainak köszönhetően. Ezen túlmenően számos kémiai vizsgálat kimutatta, hogy a reishi gomba szedése a rákos sejtek halálához vezethet. Ezeknek a vizsgálati eredményei azonban nem feltétlenül felelnek meg az állatokon vagy az embereken végzett kísérletek hatékonyságának. Míg egy esettanulmány azt mutatta, hogy a gombákban megtalálható molekulák az emberben megfordíthatják a prosztatarákot, egy nagyobb esettanulmány nem támogatta ezeket a megállapításokat.

A Reishi gombát szintén tanulmányozták a vastagbélrák megelőzésében reishi gomba az ellenük való küzdelemben. Egyes kutatások kimutatták, hogy egy év reishi-kezelés csökkentette a daganatok számát és méretét a vastagbélben. Mi több, több tanulmány részletes jelentése azt mutatta, hogy a gomba előnyösen befolyásolja a rákos betegeket.

Ezek az előnyök közé tartozott a szervezet fehérvérsejtek aktivitásának növelése, amelyek segítenek a rák elleni küzdelemben, és javítják az életminőségüket a rákbetegek körében.

A kutatók azonban azt állítják, hogy a reishi-t a hagyományos kezeléssel együtt kell alkalmazni, és nem helyettesíteni. Sajnos a reishi gomba és a rák számos tanulmánya nem volt jó minőségű. Emiatt sokkal több kutatásra van szükség. Bár a reishi gomba bizonyos ígéretet mutat a rák megelőzésére vagy kezelésére, további információra van szükség, mielőtt a standard terápia részévé válna.

Reishi, Te csodálatos!

Bizonyos esetekben azonban helyénvaló a normál kezelés mellett használni. Ezek közé tartozik: csökkenti a fáradtságot és a depressziót, valamint javítja az életminőséget. A kutatások kimutatták, hogy a fáradtság csökkent és a közérzet javult a 8 hetes táplálékkiegészítő szedés elteltével. Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a fáradtság csökkent és az életminőség javult a 4 héten át tartó reishi por szedése során egy reishi gomba túlélő hogyan néznek ki a szemölcsök a nemi szemölcsökön fős csoportban.

reishi gomba szemölcs vírus tabletták

Sőt, a tanulmányban részt vevő embereknél csökkent a szorongás és a depresszió. Míg a reishi gomba ígéretes lehet az embereknek bizonyos kórokkal vagy betegségekkel szemben, nem teljesen egyértelmű ez egyébként egészséges emberekre gyakorolt hatása. Néhány előzetes tanulmány kimutatta, hogy a reishi gomba csökkentheti a szorongást és a depressziót, valamint javíthatja az életminőségét bizonyos betegségekben szenvedők körében.

Egyéb potenciális előnyök Az immunrendszerre és az életminőségre kifejtett hatásokai mellett a reishi gombát tanulmányozták az egyéb egészségügyi hatási szempontjából is. Az egészséges felnőtteknél végzett egyéb kutatások azonban nem mutattak javulást a szívbetegségek kockázati tényezői tekintetében.

Biyovis M Essence Reishi gomba

Ráadásul egy nagy elemzés nem mutatott jótékonyabb hatásokat a szív egészségére, miután öt különböző tanulmányt vizsgáltak meg, amely körülbelül embert tartalmazott. A kutatók azt találták, hogy a reishi gomba 16 hetes fogyasztása nem javította a koleszterint.

Ez segíthet a daganatok és a rákos sejtek elleni küzdelemben. A kutatások azt mutatják, hogy a reishi gomba normalizáló anyagként működik, szabályozva a különféle sejtfunkciókat és -rendszereket, beleértve az endokrin hormonálisimmun- szív- és érrendszeri, központi idegrendszeri és emésztőrendszert. A reishi egyik legnagyobb előnye, hogy a fentiekre képes megoldást nyújtani, ugyanakkor alig okoz mellékhatást. A Reishi gomba sokkal kevésbé mérgező, mint a hagyományos gyógyszerek. Valójában a legtöbb ember az energiaszint, a mentális fókusz és a hangulat gyors javulásáról számol be fogyasztásával, miközben a fájdalmak, allergiák, emésztési problémák és fertőzések csökkenését is tapasztalja.

Összességében több kutatásra van szükség a reishi gomba és a szív egészség szempontjából. A vércukorszint szabályozás Számos tanulmány kimutatta, hogy a reishi gomba molekulái csökkenthetik az állatok vércukorszintjét. Néhány előzetes kutatás emberen hasonló eredményeket közölt.

Serkenti az immunrendszert

A kutatások többsége azonban nem támogatta ezt az előnyt. A résztvevők százainak értékelése után a kutatások nem találtak előnyöket az éhgyomori vércukorszint csökkentésére. Vegyes eredményeket mutatott az étkezés utáni vércukorszint. Egyes esetekben a reishi gomba csökkentette a vércukorszintet, de más esetekben rosszabb volt, mint egy placebo. Ismét itt több kutatásra van szükség. Antioxidáns állapot Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek megakadályozzák a sejtek károsodását.

E fontos funkció miatt nagy érdeklődés mutatkozik az olyan élelmiszerek és étrendkiegészítők iránt, amelyek fokozzák az antioxidáns állapotát a szervezetben. Sokan azt állítják, hogy a reishi gomba hatásos erre a célra.

Reishi gyógygomba (Ganoderma lucidum, Ling zi, Pecsétviaszgomba)

Azonban számos tanulmány nem talált változást a vérben a két fontos antioxidáns enzim szintjén 4 és 12 hét között. Kis mennyiségű kutatás kimutatta, hogy a reishi gomba javíthatja a jó koleszterinszintet vagy a vércukorszintet.

reishi gomba meddig papilloma vírus az emberben

A kutatások többsége azonban azt jelzi, hogy nem javítja a szervezetben a koleszterinszintet, a vércukorszintet vagy az antioxidánsokat. Az adagolási javaslatok a használat alapján módosulhatnak Ellentétben egyes élelmiszerekkel vagy étrendkiegészítőkkel, reishi gomba reishi gomba adagja alapvetõen attól függően változhat, hogy melyik típusát alkalmazzuk.

A legmagasabb adagokra akkor van szükség, ha valaki magát a gombát fogyasztja. Ezekben az esetekben az adagok a gomba méretétől függően 25 és gramm között mozoghatnak. Általában a gomba szárított kivonatát használják. Ezekben az esetekben az adag kb.

Például 50 gramm reishi gomba körülbelül 5 gramm gombakivonatnak felel meg. A gombakivonat dózisa változhat, de tipikusan körülbelül 1,5 és 9 gramm között van naponta. Ezenkívül egyes étrendkiegészítők csak a gombakivonat bizonyos részeit használják.

reishi gomba hogyan lehet eltávolítani a nemi szemölcsök véleményét

Ezekben az esetekben az ajánlott dózis sokkal alacsonyabb lehet, mint a fent említett értékek. Mivel a javasolt adag nagymértékben eltérhet attól függően, hogy a gomba mely formáját használjuk, ezért nagyon fontos tudni az adagolásnál, hogy a gomba mely formájáról beszélünk. A reishi gomba adagja a gomba formájától függően változik, ezért fontos tudni, hogy melyik formát használjuk.

Reishi gomba a gomba fogyasztásnál nagyobb adagok szükségesek, míg a gombakivonatok esetében elegendőek alacsonyabb adagok ugyanazon hatás eléréséhez. Lehetséges mellékhatások és veszélyek Népszerűsége ellenére vannak olyanok, akik mégis megkérdőjelezték a reishi gomba biztonságát.

Néhány kutatás azt találta, hogy azok, akik 4 hónapig szedték a reishi gombát, csaknem kétszer akkora valószínűséggel voltak mellékhatásai, mint azok, akik placebót reishi gomba. Ezek a hatások azonban kismértékűek voltak. Más kutatások azt is jelezték, hogy a reishi gomba kivonatának négy hetes alkalmazása nem okozott káros hatásokat az egészséges felnőttek májára vagy veseire.

reishi gomba a fájdalommentes szemölcsök eltávolítása

Az esettanulmányok mindegyike korábban problémamentesen használta a reishi gombát, de mellékhatásokat tapasztalt a por alakú áttérés után. Ez megnehezíti annak bizonyítását, hogy maga a gomba felelős-e a megfigyelt májkárosodásért, vagy ha a porított kivonattal kapcsolatban problémák reishi gomba fel.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a reishi gomba számos tanulmánya nem jelentett biztonsági adatokat, így összességében korlátozott információ áll rendelkezésre. Néhány tanulmány a reishi gombáról nem szolgáltatott biztonsági információkat, de mások arról számoltak be, hogy több hónapig tartó szedése biztonságos.

Mindazonáltal néhány májkárosodás esete is társítható reishi gomba reishi kivonattal.

A Reishi gomba (Ganoderma lucidum, Ling zi, Pecsétviaszgomba) egészségügyi hatásai

Összegzés A Reishi gomba népszerű gomba a keleti gyógyászatban. Ez a gomba képes bizonyos típusú rákok esetében csökkenteni a daganatok méretét és számát, valamint javítani bizonyos rákos betegek életminőségét. A legtöbb humán kutatás kimutatta, hogy nem javítja a koleszterint, a vércukorszintet vagy az antioxidánsokat, de bizonyos esetekben hatásos lehet a fáradtság vagy a depresszió csökkentésére.